Bio Honeybush rooibos tea (100g)

Bio Honeybush rooibos tea

Mennyiség:

  • 100g

Összetétel:

  • Honeybush tea organikus termesztésből

Elkészítés:

  • 8-10 perc áztatás, 100C°-os vízzel felöntve (1tk-3-4dl vízhez)

2.500 Ft

5 készleten

Tudtad hogy 25.000 Ft értékű rendelés felett ingyenes a kiszállítás?

Oszd meg ezt a terméket a barátaiddal is:

Leírás

Bio Honeybush rooibos tea

Mennyiség:

  • 100g

Összetétel:

  • Honeybush tea organikus termesztésből

Elkészítés:

  • 8-10 perc áztatás, 100C°-os vízzel felöntve (1tk-3-4dl vízhez)

A Rooiboshoz hasonlóan a Honeybush-t is Dél-Afrikában fedezték fel a 18. században. A Honeybush cserje nevét jellegzetes megjelenésének köszönheti. A virágok élénksárgák, méz illatúak , míg a levelek valamivel durvábbak, mint a Rooibosé. A dél-afrikaiak „zöldségbokornak” is nevezik, hüvely alakú termései és göbös gyökerei miatt. A vadon termő növények kizárólag a Longkloof körzet kis hegyláncain fejlődnek. Az 1990-es években újra felfedezték, és ma 35 különböző helyen termesztik kereskedelmi céllal. Az infúzió íze kellemesen édes és aromás .

Miért igyunk rooibos teát?

Azt már tudjátok, hogy mennyi jótékony hatása van a különböző tea típusoknak, mint például a zöld teának, de tudtad, hogy az Afrikában gyógynövénynek számító rooibos más néven vörös fokföldirekettye tea is rengeteg pozitív hatással rendelkezik?
A zöld teák után a második személyes kedvencünk ez a teatípus. Imádjuk a jellegzetes mézesen édes ízét, aminek köszönhetően nem igényel semmilyen édesítést. Koffeinmentes, így gyerekek és kismamák is fogyaszthatják a nap bármely szakában. Segít az emésztőrendszer egészséges működésének a fenntartásában, sőt a benne lévő gyulladáscsökkentők segítenek a piciknek és a nagyoknak is a hasfájás tüneteinek enyhítésében. Natúr rooibos teánkat az égő gyomor megnyugtatására is ajánljuk. A refluxos panaszokat és a magas gyomorsav égető érzését is enyhíti. Támogatja az erős csontozatot, így a rooibossal egy újabb kalcium forrásra tehetsz szert. Sajnos a népességben egyre többen szenvednek a laktóz intoleranciától, ezért jó, hogyha van egy egészséges laktózmentes kalcium opciód. Rengeteg vitaminnal és a szervezet számára fontos ásványi anyaggal van tele ez a tea, mint például:
-vas: vérképzés, hemoglobin
-réz: enzimalkotórész, bőr és haj pigmentáció, idegek felépítője
-kalcium: csontok és fogak képzése, növekedésnél kiemelkedően fontos
-fluor: fogfelépítés és száj higiénia
-nátrium: idegek és izmok munkája, szervezet víz háztartása
-kálium: vízháztartás, vérnyomás-csökkentés
-mangán: nyomelem, méregtelenítés, védekezőképesség
-cink: inzulinháztartás, immunrendszer felépítése
-flavonoidok, antiallergén hatás
-rutin: vérnyomás szabályozás
-koffeinmentes

A Honeybush tea (Cyclopia spp.) egy dél-afrikai gyógynövény tea, amelyet a mézbokor növény leveleiből készítenek. Az íze hasonló a rooibos teához, de kissé édesebb és gyümölcsösebb. Az alábbiakban bemutatok néhány fontos információt és előnyt a Honeybush teával kapcsolatban:

Honeybush tea tulajdonságai:

  1. Koffeinmentes: A Honeybush tea természetesen koffeinmentes, így bármikor fogyasztható, és jó választás azoknak, akik kerülik a koffeint.
  2. Magas antioxidáns-tartalom: Az antioxidánsok segítenek megvédeni a sejteket a káros szabad gyököktől, ami hozzájárulhat az egészség megőrzéséhez.
  3. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban: A Honeybush tea tartalmaz C-vitamint, kalciumot, magnéziumot, káliumot és cinket, amelyek fontosak a szervezet megfelelő működéséhez.
  4. Gyulladáscsökkentő hatás: Néhány kutatás szerint a Honeybush tea gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, ami hasznos lehet különféle gyulladásos állapotok kezelésében.
  5. Emésztést segítő hatás: A tea enyhe hashajtó hatású lehet, és segíthet az emésztési problémák enyhítésében.

Egészségügyi előnyök:

  1. Nyugtató hatás: Segíthet csökkenteni a stresszt és az idegességet, hozzájárulva a jobb alváshoz.
  2. Immunerősítő: Az antioxidánsok és vitaminok révén hozzájárulhat az immunrendszer erősítéséhez.
  3. Hormonális egyensúly: Néhány tanulmány szerint a Honeybush tea segíthet a hormonális egyensúly fenntartásában, különösen a nők számára.

A Honeybush tea különlegessége és egészségügyi előnyei miatt érdemes kipróbálni, akár napi rendszerességgel fogyasztani.

0
    0
    Kosár
    Üres a kosarad