Fekete tea kínálatunk

Fekete tea kínálatunk

Kattints ide és rendeld házhoz!

Először is beszéljünk arról miért is érdemes fekete teát fogyasztani.

Fekete tea hatásai:

A fekete tea fogyasztása számos előnnyel járhat az egészségre és az általános jólétre nézve. Íme néhány ok, amiért érdemes fekete teát inni:

  1. Antioxidánsokban gazdag: A fekete tea polifenolokat tartalmaz, amelyek segíthetnek semlegesíteni a szabad gyököket a szervezetben, csökkentve ezzel a sejtkárosodás és a krónikus betegségek kockázatát.
  2. Serkentő hatású: A fekete tea koffeint tartalmaz, ami növelheti az éberséget és javíthatja a koncentrációt. Ugyanakkor mérsékeltebb mennyiségben van jelen, mint a kávéban, így kevésbé okoz idegességet vagy álmatlanságot.
  3. Szív- és érrendszeri előnyök: Tanulmányok szerint a fekete tea rendszeres fogyasztása javíthatja a szív egészségét, csökkentheti a vérnyomást és javíthatja a koleszterinszintet.
  4. Emésztést segíti: A fekete tea tanninjai elősegíthetik az emésztést és csökkenthetik a gyomorproblémákat. Emellett antibakteriális hatása is lehet, ami hozzájárulhat az emésztőrendszer egészségéhez.
  5. Stressz csökkentése: A fekete tea L-theanin nevű aminosavat tartalmaz, ami segíthet csökkenteni a stresszt és javíthatja a hangulatot.
  6. Immunrendszer erősítése: A fekete tea flavonoidokat tartalmaz, amelyek segíthetnek erősíteni az immunrendszert és csökkenteni a fertőzések kockázatát.
  7. Fogyás elősegítése: A fekete tea serkentheti az anyagcserét, és hozzájárulhat a zsírégetéshez, így segíthet a testsúly kontrollálásában.
  8. Fogak egészsége: A fekete tea antibakteriális tulajdonságai révén hozzájárulhat a fogak egészségéhez, csökkentheti a fogszuvasodás és a fogínybetegségek kockázatát.

Bár a fekete tea számos egészségügyi előnnyel jár, fontos a mértékletesség, mivel a túlzott koffeinfogyasztás negatív hatásokat is kiválthat. Napi 3-4 csésze fekete tea fogyasztása általában biztonságos és előnyös lehet a legtöbb ember számára.

Néhány kedvenc fekete teánk:

Angol 5 órai fekete tea – Bio
Összetétele:

  • Ceyloni, ASSAM tea keverék.

Leírás:

  • ez a keverék egy hagyományos recept alapján, félig válogatott hegyvidéki ceyloni teákból, félig pedig aromás Assam és Java tealevelekből készül. Finoman fűszeres ízének köszönhetően tökéletesen illik a reggeli piritós és dzsem mellé, ugyanakkor szintén alkalmas délutáni teázáshoz süteménnyel, keksszel vagy pogácsával.

Elkészítése:

  • 3p, 100 °C-on, 3tk. teafű/1liter víz.

Assam tea

Összetétele:

indai fekete tea.

Leírás:

a tengerszint feletti 1000 méteres magasság, amely Assamban nem jellemző és alacsonyabb hőmérsékletet eredményez, garantálja a nagyon gazdag és erős teát, mely a lassú érlelésnek köszönhető. Ez a szépen kidolgozott tea a második szedési időszakból származik. Nagyon fűszeres és erős, jól kidolgozott utóízzel. Illata maláta jellegű és teljes.

Elkészítése:

  • 3p, 100 °C-on, 3tk. teafű/1liter víz.

Darjeeling fekete tea

Összetétele:
  • egy fajtatiszta keverék, first flush és second flush tealevelekből áll.

Leírás:

  • Darjeeling déli részén fekvő kis ültetvény évek óta a legjobb minőségű világhírű teákat termeszti. Ezüstös levélcsúcsok mutatják a kitűnően szakképzett munkaerő által végrehajtott gondos szedést, a fényes borostyán színű folyadék egyszerűen gyönyörű. Az íz aromás és puha, enyhe diszkrét virágossággal.

Elkészítése:

  • 3p, 100 °C-on, 3tk. teafű/1liter víz.

Formosa Lapsang Souchong – Füstölt fekete tea

Összetétele:

  • fekete tea

Leírás:

  • ehhez a teához nem a fiatal leveleket és rügyeket szedik le, hanem a Souchong leveleket: a bokrok alsóbb részén lévő érettebb, nagyobb leveleket. A fermentálás után ezeket a leveleket vas tepsiben vagy tányéron rövid ideig pörkölik, és ezután a teát gyantában gazdag egzotikus fa fölött füstölik. Ez a Lapsang Souchong nagy, nyílt, kissé szürkés levelű, erősen füstös ízű tea. Füstös és fűszeres ízű.

Elkészítése:

  • 3p, 100 °C-on, 3tk. teafű/1liter víz.

Miért is jobb szálas teát fogyasztani a filteres teák helyett:

A szálas tea számos előnnyel jár a filteres teával szemben. Íme néhány ok, amiért sokan jobbnak tartják a szálas teát:

  1. Jobb minőségű tea: A szálas tea általában nagyobb és kevésbé feldolgozott tealeveleket tartalmaz, mint a filteres tea. Ez lehetővé teszi a levelek számára, hogy jobban kifejtsék az ízüket és aromájukat.
  2. Gazdagabb íz: Mivel a szálas tea levelei nagyobbak, több helyük van a vízben kibontakozni és átadni az ízüket. Ez gazdagabb, összetettebb ízt eredményezhet, mint amit a filteres teával érhetünk el.
  3. Kevesebb por és törmelék: A filteres teában gyakran előfordulhatnak finom teaporok és törmelékek, amelyek nemcsak az ízminőséget, hanem az ital tisztaságát is ronthatják. A szálas tea tisztább és jobb minőségű leveleket biztosít.
  4. Személyre szabhatóság: A szálas teával könnyebb kísérletezni és személyre szabni a teaerősséget. Könnyedén beállítható a tealevelek mennyisége és az áztatási idő, így mindenki saját ízlése szerint készítheti el a teáját.
  5. Többféle választék: A szálas tea vásárlásakor többféle tea közül választhatunk, beleértve a különleges és ritka teafajtákat is. Ezek gyakran nem elérhetők filteres formában.
  6. Környezetbarát: A szálas tea csökkenti a hulladék mennyiségét, mivel nem igényel teafiltert, amely gyakran műanyagot vagy műanyaggal bevont anyagot tartalmaz. Ezáltal a szálas tea fenntarthatóbb választás lehet.
  7. Egészségügyi előnyök: Mivel a szálas tea nagyobb és kevésbé feldolgozott leveleket tartalmaz, több antioxidánst és egyéb jótékony hatású vegyületet tarthat meg, amelyek hozzájárulhatnak az egészséghez.

Összességében a szálas tea magasabb minőséget, jobb ízt és nagyobb rugalmasságot kínál a tea szerelmeseinek, miközben környezetbarátabb és egészségesebb alternatíva is lehet.

Kedvencek

Kávék

Ajándékok

Legfrissebbek

KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK

Karácsonyi termékeink 1.rész

Karácsonyi termékeink 1.rész Kezdjük is az idei év egyik legcukibb karácsonyi teaválogatásával. Itt a Boldog

Paraguay-i yerba mate

Paraguay-i yerba mate Yerba mate tea kategóriánk ide kattintva érhető el! A yerba mate tea

0
    0
    Kosár
    Üres a kosarad