Teabemutató 3.rész
A termelés és a karakter szempontjából valószínűleg az egyik legszokatlanabb teakülönlegességet szinte teljes egészében kézzel gyártják Fujian tartományban. A még nedves leveleket az elszáradás után azonnal tejvízgőzben melegítik, amely megőrzi a csinos, enyhén olajzöld levél- és csészeszínt, és megidézi a különálló krémes illatot és ízt. Ezt követően a leveleket kézzel tekerjük és szárítjuk. Egy rendkívül lágy tea, amiben biztosak vagyunk, gyorsan elnyeri mindenki tetszését.
Elkészítés:
- áztatási idő maximum 1 perc
- adjunk hozzá 2 tk. teafüvet
- oolong teák akár 5x felönthető (70-80C°-os vízzel)
- íze lágy, sohasem keserű
- 1 adag körülbelül 1 liter vízzel felönthető
- ha megoldható használjunk tisztított vizet
Ellenjavaslat:
- túl forró víz esetén főzetünk keserű ízű (csersav képződés, rossz hatással van a gyomorra)
- ne adjunk hozzá több teafüvet a javasolt mennyiségtől (a főzet keserű lehet túl sok tea esetén)
- túl sokáig áztatott tea esetén főzetünk keserű lesz
Készítsd el videónk alapján: