Teabemutató 7.rész
Kávé vanília fagylalttal – rooibos teakeverék:
Kattints ide és rendeld házhoz.
Miért igyunk rooibos teát?
Azt már tudjátok, hogy mennyi jótékony hatása van a különböző tea típusoknak, mint például a zöld teának, de tudtad, hogy az Afrikában gyógynövénynek számító rooibos más néven vörös fokföldirekettye tea is rengeteg pozitív hatással rendelkezik?
A zöld teák után a második személyes kedvencünk ez a teatípus. Imádjuk a jellegzetes mézesen édes ízét, aminek köszönhetően nem igényel semmilyen édesítést. Koffeinmentes, így gyerekek és kismamák is fogyaszthatják a nap bármely szakában.
Segít az emésztőrendszer egészséges működésének a fenntartásában, sőt a benne lévő gyulladáscsökkentők segítenek a piciknek és a nagyoknak is a hasfájás tüneteinek enyhítésében. Natúr rooibos teánkat az égő gyomor megnyugtatására is ajánljuk. A refluxos panaszokat és a magas gyomorsav égető érzését is enyhíti.
Támogatja az erős csontozatot, így a rooibossal egy újabb kalcium forrásra tehetsz szert. Sajnos a népességben egyre többen szenvednek a laktóz intoleranciától, ezért jó, hogyha van egy egészséges laktózmentes kalcium opciód. Rengeteg vitaminnal és a szervezet számára fontos ásványi anyaggal van tele ez a tea, mint például:
- vas: vérképzés, hemoglobin
- réz: enzimalkotórész, bőr és haj pigmentáció, idegek felépítője
- kalcium: csontok és fogak képzése, növekedésnél kiemelkedően fontos
- fluor: fogfelépítés és száj higiénia
- nátrium: idegek és izmok munkája, szervezet víz háztartása
- kálium: vízháztartás, vérnyomás-csökkentés
- mangán: nyomelem, méregtelenítés, védekezőképesség
- cink: inzulinháztartás, immunrendszer felépítése
- flavonoidok, antiallergén hatás
- rutin: vérnyomás szabályozás
- koffeinmentes
Összetétele:
- csokoládé chips, krokant darabok, tejszínes karamell darabok, joghurtgranulátum, pörkölt kávészemek, cukor, római kamillavirág
Leírás:
- Az új ötletünk az volt, hogy két különböző világot egyesítsünk, készítve ezáltal kávéból teát. Vagy teából kávét? Mindenesetre a végeredmény egy selymes, édes íz kombináció lett, melybe kellemesen vegyül bele az erős pörkölt kávé illata.
Elkészítése:
- áztatási idő: 8-10 perc
- 100C°-os víz, 2 púpos teáskanál/liter