Leírás
Fehér tea hóbimbó
Összetétele: Cui Min- Fehér tea Qingshan.
Leírás:
- egy újabb ékszer a kínai specialitások kincsestárából! Több mint 1000 éve termesztik ezt a teát a délkelet-kínai hegyvidéken. A hagyományos kézi szedés után csak nagyon rövid ideig fermentálják, hogy megtartsák a tea „zöld lelkét”.
- Elkészítés: 1-3p. 75-80 °C-on, 2 tk. teafű, 2dl víz 5x felönthető.
- Miért igyunk fehér teát? A fehér tea egyszerű előállítási folyamata lehetővé teszi a tea hatóanyagainak legnagyobb mértékű megőrzését. A fehér teáknál az egyszerű szedés és szárítás tökéletesen megkíméli a tea fő alkotóelemeit, de mást nem ad hozzá. A kínai hat fő teafaj közül a fehér tea a bonyolult kivitelezés és túl sok kézi beavatkozás nélküli feldolgozással a természethez legközelibb, legédesebb ízt nyújtja. Flavonoid tartalma a legmagasabb minden teatípus között, jelentős antioxidáns, antiallergén, gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, emellett fluorid és theobromin tartalma is magas, mindkettő védi a fogzománcot. Más teákhoz képest béta-karotin is nagyobb mennyiségben található benne, ami az A vitamin előanyaga.