Leírás
Costa Rica Tarrazu
Eredet és ültetvény
A körülbelül 300 legnépszerűbb arabica-típus sokáig inspirálta az igényes kávézókat. A növekvő Tarrazu régió a fővárostól, San Josétől délre található. Ez az ország egyik legismertebb. Amikor Columbus horgonyt dobott Costa Ricán (spanyolul a „gazdag tengerpart”), még nem volt kávé. Csak mintegy 250 évvel ezelőtt hozták be az első növényeket Kubából az országba. Ma egy állampolgárra több mint száz kávéfa tartozik. A nemzet nagy kávézó ország: Costa Rica volt az első közép-amerikai ország, amely tudományos újításokat és mezőgazdasági technológiát alkalmazott, és ez a termesztési és termelési folyamatot példamutató színvonalra vezette.
Karakter és íz
A „Costa Rica Tarrazu” lenyűgöző aromás savasságával szerzi nemzetközi elismertségét. Az íze nagyon enyhe, és a kézi pörkölés eredménye. A harmonikus test kiegészíti ennek a kávénak az aromás profilját példamutató jellegével . A „Costa Rica Tarrazu” a világ legjobb kávéinak egyike.
ÜZEMINFORMÁCIÓ
Ez a legjobb kávé a kistermelőktől a San Marcos de Tarrazú és a Santa Maria de Dota, a világraszóló, Costa Rica-i Tarrazú kávé régió szívében található régióban. A kávét kizárólag kézzel szedik, ami garantálja, hogy a termeléshez csak az érett, vörös kávé cseresznyét használják fel.
A Castro Jimenez család, amely régóta kapcsolatot tart fenn a régió kistermelőivel, a kávébabot saját, kiváló minőségű termelőüzemében dolgozza fel. A hagyományosan erjesztett, mosott és szárított kávé négy további folyamaton megy keresztül, amelyek nagymértékben befolyásolják a minőséget: méret, szín, sűrűség és tömeg szerint vannak rendezve.