Az oolong vagy wulong tea fajtái, ízvilága és kedvező élettani hatásai

Egy főzet három teával ér fel

Az oolongok főzete a termővidékek mikroklímájának és talajadottságainak köszönhetően ásványi anyagokban, vitaminokban és nyomelemekben gazdag (nitrogén, foszfor, kálium) és más hasznosítható elemeket (aminosavak, poliszacharidok, polifenolok) nagy mennyiségben tartalmaz. A dél-kínai szubtrópusi területek vörösagyag talaja a sziklás hegyvidékkel és erdőségekkel kombinálva magas vasoxid tartalmú, humuszban gazdag termőtalajt biztosít az oolong teának, így az kiváló vitaminforrás, magas vas, nátrium, foszfor és kálcium tartalommal ráadásként. Az oolong tea elfogyasztva egyrészt egészséges lökést ad a szervezetünknek, másrészt biztosítja hosszú távú vitalitásunkat. Egyes fajtáknál a sütés következtében csökken a tea koffein tartalma, így természetes éberségfokozó hatása kevésbé érvényesül, vagyis a délutáni és esti időszakban is fogyaszthatjuk emésztést segítő, relaxáló céllal. A zöld teánál kevésbé csersavas főzete a teák ismert jótékony hatásait a gyomor számára kíméletesebb módon fejti ki, illóanyagai harmonizáló, hangulatjavító hatásúak, segítik a testi és szellemi regenerálódást.

Elbűvölő aromák, édeskés íz

Az oolong vagy wulong teákat minden esetben különösen finom illat és intenzív aromavilág jellemzi, amely a termővidékek egyedi elhelyezkedésének, különleges klímájának, változatos és gazdag talajának, illetve a feldolgozási mód során alkalmazott enyhe oxidatív eljárásoknak köszönhető. Tehát az oolong vagy wulong tea enyhén oxidált teatípus, amelyben a feldolgozási mód, valamint az oxidációs és sütési eljárások íz- és aromafokozó hatásait élvezhetjük. Az oolong teákat a teák pezsgőjének is hívják, hiszen fogyasztásuk nemcsak egészséges, de különleges élvezetet, gasztronómiai örömöt is nyújt, ezzel a teakultúra legváltozatosabb és legizgalmasabb részét  képviselik. Mivel félig zöld, félig fekete teáról van szó, a zöld teákra jellemző frissesség mellett az oxidáltabb fajták érettsége és aromagazdagsága (rózsa, aszalt gyümölcsök) is megjelenik a teában, de a zöld teákra jellemző fanyarság és füves íz mérsékeltebb.  Az oolong tea szinte minden esetben annyira zamatos, hogy kezdő teásoknál rendszerint ez a befutó. Virágos illatú, gazdag aromájú, rétegelt ízű teák, amelyekben ez a sokoldalúság fantasztikus harmóniában fonódik össze és telt ivású, kitartó ízű főzetet és élményt eredményez.

Választékunk: https://lutherteahaz.hu/index.php/product-category/tea/oolong-teak/

Milky Oolong:

A tea tejszínes, tejkaramellára emlékeztető ízét egy különleges eljárásnak köszönheti. A tealeveleket a szedés után hengerlik, majd tejgőz felett gőzölik.

Osmanthus Oolong:
Az osmanthus virágokkal együtt egy savanykás, virágos mélység, ami jellemzi ezt a hosszan fermentált oolong teát.

Tie Guan Yin Classic:
A zöldoolongok közt az egyik legmagasabb kategóriába tartozó teafajta, Fujian tartományból. Ízének köszönhetően a teák egy külön törzsét adja.

Tung Ting Oolong:
Ragyogó zöld főzet, virágos illatú és ízlelőbimbónkat virágos, édeskés ízével simogatja. Az oolong teákat a teák pezsgőjének is hívják.

 

Kedvencek

Kávék

Ajándékok

Legfrissebbek

KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK

Miért igyunk melegben forró teát?

Miért igyunk melegben forró teát? Forró teát inni melegben elsőre furcsának tűnhet, de valójában számos

0
    0
    Kosár
    Üres a kosarad