Teabemutató 3.rész

Teabemutató 3.rész

A termelés és a karakter szempontjából valószínűleg az egyik legszokatlanabb teakülönlegességet szinte teljes egészében kézzel gyártják Fujian tartományban. A még nedves leveleket az elszáradás után azonnal tejvízgőzben melegítik, amely megőrzi a csinos, enyhén olajzöld levél- és csészeszínt, és megidézi a különálló krémes illatot és ízt. Ezt követően a leveleket kézzel tekerjük és szárítjuk. Egy rendkívül lágy tea, amiben biztosak vagyunk, gyorsan elnyeri mindenki tetszését.

Elkészítés:

  • áztatási idő maximum 1 perc
  • adjunk hozzá 2 tk. teafüvet
  • oolong teák akár 5x felönthető (70-80C°-os vízzel)
  • íze lágy, sohasem keserű
  • 1 adag körülbelül 1 liter vízzel felönthető
  • ha megoldható használjunk tisztított vizet

Ellenjavaslat:

  • túl forró víz esetén főzetünk keserű ízű (csersav képződés, rossz hatással van a gyomorra)
  • ne adjunk hozzá több teafüvet a javasolt mennyiségtől (a főzet keserű lehet túl sok tea esetén)
  • túl sokáig áztatott tea esetén főzetünk keserű lesz

Készítsd el videónk alapján:

Kedvencek

Kávék

Ajándékok

Legfrissebbek

KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK

Fekete tea kínálatunk

Fekete tea kínálatunk Kattints ide és rendeld házhoz! Először is beszéljünk arról miért is érdemes

Miért igyunk melegben forró teát?

Miért igyunk melegben forró teát? Forró teát inni melegben elsőre furcsának tűnhet, de valójában számos

0
    0
    Kosár
    Üres a kosarad