Teabemutató 3.rész

Teabemutató 3.rész

A termelés és a karakter szempontjából valószínűleg az egyik legszokatlanabb teakülönlegességet szinte teljes egészében kézzel gyártják Fujian tartományban. A még nedves leveleket az elszáradás után azonnal tejvízgőzben melegítik, amely megőrzi a csinos, enyhén olajzöld levél- és csészeszínt, és megidézi a különálló krémes illatot és ízt. Ezt követően a leveleket kézzel tekerjük és szárítjuk. Egy rendkívül lágy tea, amiben biztosak vagyunk, gyorsan elnyeri mindenki tetszését.

Elkészítés:

  • áztatási idő maximum 1 perc
  • adjunk hozzá 2 tk. teafüvet
  • oolong teák akár 5x felönthető (70-80C°-os vízzel)
  • íze lágy, sohasem keserű
  • 1 adag körülbelül 1 liter vízzel felönthető
  • ha megoldható használjunk tisztított vizet

Ellenjavaslat:

  • túl forró víz esetén főzetünk keserű ízű (csersav képződés, rossz hatással van a gyomorra)
  • ne adjunk hozzá több teafüvet a javasolt mennyiségtől (a főzet keserű lehet túl sok tea esetén)
  • túl sokáig áztatott tea esetén főzetünk keserű lesz

Készítsd el videónk alapján:

Kedvencek

Kávék

Ajándékok

Legfrissebbek

KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK

Jeges tea szálas teából

Jeges tea szálas teából Gyümölcsös szálas teáinkból készítd el otthon kedvenc nyári frissítődet. Kattints ide

0
    0
    Kosár
    Üres a kosarad