Teabemutató 9.rész
Marcipános fekete tea
Ide kattintva házhoz is rendelheted egyből!
Összetétele:
mandula, édesbors, marcipán darabok
Leírás:
a marcipán „angyalkenyér” a középkorban a gazdagok részére volt fenntartva, akik pompás desszertként élvezték. A teljes mandulából, cukorból, rózsavízből és válogatott fűszerekből álló finom, édes massza elsőrangú íze ideálisan egyesül a fekete teával
Elkészítése:
2-3 perc áztatás, 100C°-os vízzel, 3 teáskanál teafű/ 1 liter
Miért igyunk fekete teát?
A fekete tea leveleit a Camellia sinensisből készítik és ezeket a leveleket mindig oxidálják, így lesz a zöld tealevélből sötétbarna vagy fekete színű
A fekete teában lévő koffein máshogyan hat, mint a kávéban lévő, főleg azoknak lesz jó a fekete tea, akik kávézás során néha érzik, hogy kellemetlenül felmegy a pulzusuk vagy a vérnyomásuk
A fekete tea gazdag antioxidánsokban. A teában lévő antioxidánsok megvédik a DNS-ed az alkohol, cigaretta vagy egyéb mérgező anyagok okozta károsodásoktól
Kutatások bizonyítják, hogy napi 3 csésze fekete vagy zöld tea 21%-kal csökkentheti a stroke esélyét. A fekete teában lévő polifenolok megölik a szádban lévő baktériumokat és gátolják a bakteriális enzimek növekedését. A benne lévő fluroid segít a fogaid egészségének a megőrzésében
A fekete teában megtalálható csersavak segítenek küzdeni a vírusok ellen és különböző betegségektől is meg tud védeni. Csökkenti a stresszt, és javítja a koncentrációs képességet
Marcipános tea kitűnően alkalmas egy ízletes tejes tea elkészítéséhez
További chai teákhoz kattints ide!
Az alábbi videó alapján akár otthon is elkészítheted kedvenc chai teádat.
Már nagyon sokan tettétek fel a kérdést, mi hogyan készítjük a chai teákat.
Gondoltuk így lesz válaszunk a legegyértelműbb.
Aki még nem ismerné ezeket a típusú tejes, fűszeres teákat,
bővebben a webáruházunkban találtok információkat két kategóriában az alábbi linkeken: