Leírás
Hibiszkusz tea
Összetétele: hibiszkusz.
Leírás: Az arab népek évezredek óta fogyasztják a hibiszkusz teát jó íze és áldásos hatása miatt. Kellemesen savanykás ízű tea, kiválóan oltja a szomjat. Magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, erősíti az immunrendszert.
A hibiszkusz tea hatásai: a hibiszkusz tea csökkenti a vérnyomást a magas vérnyomással küzdőknél. Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően segít alacsonyan tartani az LDL, vagyis a „rossz” koleszterin szintjét, ezáltal pedig véd a szívbetegségektől és az erek károsodásától. A benne lévő antioxidánsoknak köszönhetően a hibiszkusz tea segíti a májbetegségek kezelését. Hiszen az antioxidánsok a szabad gyökök lekötésével védik a szervezetet, ezzel pedig növeli az élettartamot és az általános egészséget. Antioxidánsokban gazdag, a szabad gyököket leköti, mielőtt azokból rákos sejtek alakulnának. A hibiszkusz tea igazán remek C-vitamin-forrás, mely vitamin fokozza az immunrendszer működését, ezáltal ellenállóbbá teszi a szervezetet. Gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása miatt megakadályozza a baktériumok okozta fertőzések kialakulását. Vitaminokban, ásványi anyagokban, például flavonoidokban gazdag, így a hibiszkusz tea antidepresszáns hatású. Rendszeres fogyasztása nyugtatja az idegrendszert, csökkenti a szorongás és depresszió szintjét, nyugodt, harmonikus hangulatot teremt. Amire figyelni kell: Attól függően, hogy milyen célból fogyasztod, érdemes a teát különbözőképp elkészíteni. A legtöbb C-vitamin kinyerése érdekében áztatni érdemes, míg az antioxidánsok, sejtvédő hatás céljából inkább forrázzuk a teafüvet.
Elkészítés: 8-10p. 100 °C, 3-4tk./1liter víz.