Leírás
Kolumbia Kachalú
1999-ben 14 kávéfőző kezdett együttműködni, megalapítva az együttműködést a fenntartható és környezetbarát kávé előállítása érdekében. Céljuk: az állatok élőhelyének fenntartása és a víztartalékok szennyeződésének elkerülése. Együttműködésüket „Kachalu” -nak hívták. Eredet és ültetvény
A kachalu ültetvények a dél-amerikai esőerdők közepén, Kolumbia szívében találhatók, és egész évben profitálnak a párás és meleg éghajlatból. Brazíliához képest Kolumbiának az a különleges előnye, hogy nem kell tartania minden olyan hidegtől, amely egy egész termést tönkretehet.
Figyelembe véve, hogy ez a kávé Dél-Amerikából származik, meglepően erős, szinte fűszeres-földes jellege van. A komplex aromák intenzív édességét a karamellától a csokoládéig a gyümölcs édes árnyalata kerekíti.