Leírás
Matcha Hatsumukashi 30g
A matcha egy esszencia, különleges teapor amelyet a japán teaceremóniában használnak több mint 1000 éve.
Bambusz ecset (japánul: chasen) segítségével, vízzel elegyítik és szertartásosan fogyasztják, általában egy gyönyörű teatálból (jap.: chawan).
A japán matcha egyfajta zöld tea, amely a legjobb minőségű tealevelek finomra őrölt porából készül. A matcha tea alapcserjéit szedés előtt árnyékolják, a fény megvonásának hatására a teacserjék több klorofillt termelnek. A klorofill magas aminosav tartalma az, ami az édes, tartalmas ízt adja. Fontosnak tartjuk, hogy csak a legfinomabb, kizárólag Japánban gyártott Uji matchát kínáljuk. Az általunk forgalmazott márkák prémium minőségük és gazdag történelmük miatt nagy elismerést érdemelnek.
A matcha tea frissítő hatása
A matcha kiugróan magas koffein tartalma nem okoz túlzott stimulált állapotot, mivel az L-theanine aminosav a koffein izgató, adrenalin növelő funkciójával szemben stresszcsökkentő, relaxáló hatású. A két vegyület együttes hatása a koffein serkentő erejét szabályozó L-theaninnek köszönhetően egy mentálisan felfokozott, de nyugodt állapot, ami a modern társadalomban fogyasztott energiaitalokkal szemben sokkal hosszabb figyelmet tesz lehetővé, és nem terheli az idegrendszert. Agyunk stresszmentes stimulálása kedvezően hat a koncentrációra, javítja a memóriát és a növeli a kognitív képességeket.
Egészségügyi előnyei:
Mivel a matcha esetében nem a levelekből kiázott infúziót, hanem magát a tealeveleket is megisszuk, az antioxidáns funkciójú vegyületeket, ásványianyagokat és nyomelemeket veszteség nélkül juttatjuk a szervezetünkbe. A kiáztatott zöld tealeveleknél nagyobb koncentrációjú matcha teát egyre több tanulmány igazoltan a betegségmegelőzés és védekezés egyik hatékony eszközének tartják.
Hogyan kell elkészíteni.
1. LÉPÉS: Tegyen 3g vagy 2 kanál (chashaku) matcha port egy megfelelő teástálba (chawan).
2. LÉPÉS) Öntsön 100ml 80°C-os vizet a matcha porra.
3. LÉPÉS) (Chasen) tea habverővel habosra keverjük.
❖ Az 1. lépés előtt melegítse fel a teáscsészét forró vízzel, majd szárítsa meg ruhával, hogy tökéletes hőmérsékletet biztosítson, így elkészítheti a legfinomabb, friss illatú matchát. (Opcionális)
❖ A matcha por csomósodásának elkerülése érdekében használat előtt szitálja át egy finom szűrőn. (Erősen ajánlott)
❖ A matcha elkészülte után azonnal igyuk meg, mert ahogy kihűl, egyre keserűbbé válik. (Ajánlott)
❖ A frissesség a legfontosabb a Matcha élvezetéhez. A legjobb, ha a teát a felbontást követő egy hónapon belül felhasználja. Felbontást követően hűtőben tárolandó (Erősen ajánlott)
EXTRA TIPP
❖ Próbáld ki a jeges matchát: a kész matchát öntsd jégre.
A Hatsumukashi egy üdítően fényes usucha tea kellemes fanyar ízzel. A minőségi matcha teák belépő szintjét képviseli, a testes, jellegzetes édes ízek tekintetében céltudatosan alacsonyabbra törekszik. Nagyszerűen enyhébb teát készíthet alacsonyabb hőmérsékletű vízzel, de ügyeljen arra, hogy ne menjen 75 Celsius fok alá, mert ott a tea keserűvé válhat.