Leírás
Matsu no Midori matcha zöld tea 30g
A Matsu no Midori egy kellemes, kiváló usucha (híg tea). Kellemes, kiegyensúlyozott ízeket kínál. Kifejezetten testes, enyhén édeskés tea zöld jegyekkel és enyhe fanyarsággal megerősítve. Legalább 80 Celsius fokos vízzel kell felönteni.
Gyártó : Hekisuien
Származási hely: Kyoto Pref., JAPÁN
A matcha egy esszencia, különleges teapor amelyet a japán teaceremóniában használnak több mint 1000 éve.
Bambusz ecset (japánul: chasen) segítségével, vízzel elegyítik és szertartásosan fogyasztják, általában egy gyönyörű teatálból (jap.: chawan).
A japán matcha egyfajta zöld tea, amely a legjobb minőségű tealevelek finomra őrölt porából készül. A matcha tea alapcserjéit szedés előtt árnyékolják, a fény megvonásának hatására a teacserjék több klorofillt termelnek. A klorofill magas aminosav tartalma az, ami az édes, tartalmas ízt adja. Fontosnak tartjuk, hogy csak a legfinomabb, kizárólag Japánban gyártott Uji matchát kínáljuk. Az általunk forgalmazott márkák prémium minőségük és gazdag történelmük miatt nagy elismerést érdemelnek.
A matcha tea frissítő hatása
A matcha kiugróan magas koffein tartalma nem okoz túlzott stimulált állapotot, mivel az L-theanine aminosav a koffein izgató, adrenalin növelő funkciójával szemben stresszcsökkentő, relaxáló hatású. A két vegyület együttes hatása a koffein serkentő erejét szabályozó L-theaninnek köszönhetően egy mentálisan felfokozott, de nyugodt állapot, ami a modern társadalomban fogyasztott energiaitalokkal szemben sokkal hosszabb figyelmet tesz lehetővé, és nem terheli az idegrendszert. Agyunk stresszmentes stimulálása kedvezően hat a koncentrációra, javítja a memóriát és a növeli a kognitív képességeket.
Egészségügyi előnyei:
Mivel a matcha esetében nem a levelekből kiázott infúziót, hanem magát a tealeveleket is megisszuk, az antioxidáns funkciójú vegyületeket, ásványianyagokat és nyomelemeket veszteség nélkül juttatjuk a szervezetünkbe. A kiáztatott zöld tealeveleknél nagyobb koncentrációjú matcha teát egyre több tanulmány igazoltan a betegségmegelőzés és védekezés egyik hatékony eszközének tartják.
Hogyan kell elkészíteni.
1. LÉPÉS: Tegyen 3g vagy 2 kanál (chashaku) matcha port egy megfelelő teástálba (chawan).
2. LÉPÉS) Öntsön 100ml 80°C-os vizet a matcha porra.
3. LÉPÉS) (Chasen) tea habverővel habosra keverjük.
❖ Az 1. lépés előtt melegítse fel a teáscsészét forró vízzel, majd szárítsa meg ruhával, hogy tökéletes hőmérsékletet biztosítson, így elkészítheti a legfinomabb, friss illatú matchát. (Opcionális)
❖ A matcha por csomósodásának elkerülése érdekében használat előtt szitálja át egy finom szűrőn. (Erősen ajánlott)
❖ A matcha elkészülte után azonnal igyuk meg, mert ahogy kihűl, egyre keserűbbé válik. (Ajánlott)
❖ A frissesség a legfontosabb a Matcha élvezetéhez. A legjobb, ha a teát a felbontást követő egy hónapon belül felhasználja. Felbontást követően hűtőben tárolandó (Erősen ajánlott)
EXTRA TIPP
❖ Próbáld ki a jeges matchát: a kész matchát öntsd jégre.