Leírás
Osmanthus Oolong
Összetétele: osmanthus virág, oolong tea. Leírás: régi hagyományok szerint dolgozzák fel ezt az Oolong teát, pontosan 6 kg teát összekevernek 5% frissen szedettt Osmanthus virággal, két napon keresztül zsákokban tárolják. Ezután a legtöbb virágot eltávolítják újra szitálással. Az eredmény egy fényes, zöld Oolong levél egy virágos-friss Osmanthus íz. Együtt a savanykás, virágos mélység, ami jellemzi a hosszan fermentált oolongokat. Elkészítés: 1-2p. 75-80 °C-on, 2tk. teafű, 2dl víz 5x felönthető. Miért igyunk Oolong/Wulong teát? Az oolongok főzete a termővidékek mikroklímájának és talajadottságainak köszönhetően ásványi anyagokban, vitaminokban és nyomelemekben gazdag (nitrogén, foszfor, kálium) és más hasznosítható elemeket (aminosavak, poliszacharidok, polifenolok) nagy mennyiségben tartalmaz. Az oolong tea elfogyasztva egyrészt egészséges lökést ad a szervezetünknek, másrészt biztosítja hosszú távú vitalitásunkat. Az oolong teákat a teák pezsgőjének is hívják, hiszen fogyasztásuk nemcsak egészséges, de különleges élvezetet, gasztronómiai örömöt is nyújt, ezzel a teakultúra legváltozatosabb és legizgalmasabb részét képviselik. Mivel félig zöld, félig fekete teáról van szó, a zöld teákra jellemző frissesség mellett az oxidáltabb fajták érettsége és aromagazdagsága (rózsa, aszalt gyümölcsök) is megjelenik a teában.