Leírás
Sakura-Cherry
Összetétele:
- zöld tea, szárított meggy, rózsaszirmok
Leírás:
- Japán sakura-cseresznye igazán nagyon nemesnek ismert. Az illat gyümölcsös édesség, és a könnyű krémes íz cseresznye ízével gazdagítva. Rózsaszirmokkal kiadósan díszitett tea illata elvisz minket ebbe a távoli országba és egy álomba invitál minket
Elkészítés:
- 1-2p. 75-80 °C-on, 2tk. teafű, 2dl víz 5x felönthető
Miért igyunk zöld teát?
- Nagyjából 500 féle vegyületet tartalmaznak, köztük tucatnyi tápanyagot és gyógyhatású anyagot, mint például polifenolok, poliszacharidok, aminosavak, alkaloidok, klorofill, valamint A, C és B-vitaminok, szelén, kálium és cink
- Polifenolok legnagyobb mennyiségben a zöld teában találhatók meg, antioxidáns hatással bírnak, azaz semlegesítik a rákkeltő szabadgyököket, így segítenek megelőzni a rákos megbetegedések kialakulását. Egyes polifenolok antibakteriális, illetve antimikrobális hatásúak is, valamint segítik a nehézfémek kiürülését a szervezetből
- Magas vérkoleszterin-szint, magas vérnyomás és érszűkület esetén is segítenek csökkenteni a tüneteket.
- Vérhígító hatásúak, gátolják a vérrögképződést, tehát akadályozzák az érszűkület és az érelzáródás kialakulását.
- A teában van a legtöbb fluor az összes haszonnövény közül. A fluor védi a fogakat, megakadályozza a fogszuvasodás kialakulását
- L-teanin nevű aminosav védi az idegrendszert, javítja a memóriát , ráadásul nyugtató hatású mérsékeli a teában szintén megtalálható koffein túlzott stimuláló, stressz-fokozó hatását. A zöld teában fellelhető vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulnak szerveink egészséges működéséhez és regenerálódásához, valamint az A , C és a B vitaminok sejtvédő, antioxidáns hatással is bírnak, így lassítják az öregedés folyamatát és gátolják a rákos betegségek kialakulását
- A teázás szertartása – akár hagyományos kelet-ázsiai, akár sajátos stílusban gyakoroljuk –meditatív jellegű hobbitevékenységgé is formálható, ami az utóbbi idők pszichológiai kutatásai alapján pozitív hatással van a gondolkodásra, stresszoldó hatású, javítja a koncentrációt, így növeli a szellemi és testi teljesítőképességünket és munkánk hatékonyságát.