*Világ Kávéi válogatás

Világ kávéi válogatás

Ajándékdobozban 5 tasak 70 g-os pörkölt kávébab az alábbiakban felsorolt ​​fajtákból.

5 vonzó kártyát tartalmaz minden kávéfajtához magyarázattal.

Részletes leírásért görgess le.

12.900 Ft

4 készleten

Tudtad hogy 25.000 Ft értékű rendelés felett ingyenes a kiszállítás?

Oszd meg ezt a terméket a barátaiddal is:

Leírás

Világ Kávéi válogatás

Ajándékdobozban 5 tasak 70 g-os pörkölt kávébab az alábbiakban felsorolt ​​fajtákból.

5 vonzó kártyát tartalmaz minden kávéfajtához magyarázattal.

Fajták 70 g-os kiszerelésben a következőkből:

 

– Brazília legjobb kávéja “Fazenda Lagoa”

Származás és ültetvény
A híres „Sul de Minas” kávétermesztő régió Minas Gerais állam szívében található, hosszú hegyvonulataival, sok kis tavával és ásványi anyagokat hordozó talajával. Itt alapították az első ültetvényeket több mint 100 évvel ezelőtt.

Karakter és íz
Ez a kivételes brazil kávékülönlegesség természetesen enyhe és harmonikus aromájával tűnik ki. Enyhe édessége , valamint hosszan tartó, csokoládészerű utóíze minden kávébarátot elragad e különlegességtől. A napon szárított kávé hosszú távú élménye minden csészével újra átélhető!

ÜLTETÉSI INFORMÁCIÓ
A „Fazenda Lagoa” itt termesztik a világ egyik leghíresebb ültetvényes kávéját, a helyi ökoszisztéma kellő figyelembevételével, 400 hektáron, 950-1200 m magasságban. Az ültetvényt 660 hektárnyi védett esőerdő veszi körül, amelyet farkasok, nagymacskák és több száz különböző madárfaj hívnak otthonuknak. Az ültetvény éves termése 8000 és 12000 60 kg-os zsák között van. Földrajzi fekvésének és a magas minőségi elvárásoknak köszönhetően ezt a kávét kizárólag kézzel szedjük. A délelőtt leszedett babot délután szállítják a kezelőhelyekre.

 

– Costa Rica Volcán Azul

Ez a családi kézben lévő Costa Rica-i cég fantasztikus ültetvénykávékat állít elő a Nyugati-völgyben 1500-1700 m tengerszint feletti magasságban.A talaj a vulkánnak köszönhetően nagyon tápanyagban gazdag, és ideális feltételeket kínál a kávétermesztéshez. . Hagyományos eljárásokkal készültek, és a világ minden tájáról híres Costa Rica jellegzetes ízét tükrözik. Kihagyhatatlan különlegesség!

RED HONEY Process / HONEY Process – karakter és íz
Annak érdekében, hogy a kávé szárítási folyamata egy kicsit könnyebb legyen, de a gyümölcsös illat egy része megmaradjon a csészében, a kávé gyümölcsét préseljük, de nem mossuk meg. A „RED HONEY Process” során a kávébabot a péppel együtt a napon szárítják.
A “HONEY Process” során a pép körülbelül fele marad a babon. A csészében testes, gyümölcsös-csokis íz jellemzi ezt a folyamatot.

SAJÁTSÁGOK
A Costa Rica-i kávé elvesztette világhírű karakterét a 80-as és 90-es években megcélzott tömeggyártás miatt. Bár az ország kicsi, és a gazdaságok általában kis- és közepes méretű családok kezében vannak, a kávét évtizedek óta nagy feldolgozó üzemekben dolgozzák fel. Ennek eredményeként a kávé teljesen elvesztette egyediségét. Ma már a kistermelők maguk is elkészíthetik kávéjukat és nyereségesen értékesíthetik azt. Ennek eredményeként a minőség visszatért a régi idők magas szintjére.

 

 – Kenya “Kiundi”

Származási hely és ültetvény
Származási hely és ültetvény Kenyai kávénk a déli hegyvidéki Kiundi termőterületről származik. A kenyai kávé többnyire 1500 és 2100 méter közötti magasságban nő. Évente két termés van. Mivel csak az érett kávécseresznyét szedik le, az egész ültetvényt esetenként akár hétszer is be lehet szedni – kézzel. A kávé szerelmesei különösen kedvelik a kenyai aromás csúcskávékat, amelyek finom savakkal, szokatlan bogyós gyümölcsösséggel és telt testtel rendelkeznek. Az első fákat a 19. században hozták Etiópiából Kenyába. Ma már 1300 nagyültetvényen és 600 000 kistermelő szövetkezetekben termesztenek kávét.

Karakter és íz
A „Kenya Kiundi” egy csúcskávé, teljes testtel. Egy első osztályú kávé agyümölcsös csokoládé aroma. A kiváló minőségű keverékekben a kenyai „Kiundi” savhordozóként található.

 

– India monszun “Malabar”

Eredet és ültetvény
Az indiai monszun Malabar egy kivételes testű és nagyon csekély savtartalmú kávé. Az enyhén édes aromák csodálatosan kerekítik a teljes ízt. A Malabar régió India legdélibb pontján fekszik, Cochin városától északra. 900-1500 m tengerszint feletti magasságban egy speciális feldolgozási módszert, az úgynevezett “monszunozást” alkalmazzák. Ez az eljárás adja ennek a kávénak egyedi karakterét. A szárított és feldolgozott babot meghámozzák és jutazsákokba csomagolják. A zacskókat ezután monszunnak teszik ki, és hat-nyolc naponta újra kell csomagolni, hogy elkerüljék a penész megjelenését. Nyolc-tíz hét elteltével a kávé készen áll a pörkölésre. Enyhén duzzadt és sápadt, de könnyebben emészthető, mint a “normál” bab.

Karakter és íz
Kivételesen telt ízű, nagyon csekély sav és erős illat párosul . Ez a kávé gyümölcsös , finom fűszernövény , és meglehetősen telt testű .

JELLEMZŐK
India mosott és mosatlan kávékat gyárt (úgynevezett „cseresznye”). A mosott arabikát „ültetvény arabica”, a mosott Robustát pedig „pergamen robustának” nevezik. A monszun kávé előállításához a szemes kávét 10-15 cm-es rétegekbe rakják, és jól felszerelt raktárban szétterítik. A kávébabot 12-16 héten át a monszun párás szele éri, és rendszeresen megforgatják.

 

– Pápua Új-Guinea Sigri Estate PB

Eredet és ültetvény
Az Új-Guinea szigetén található Wahgi-völgy tökéletes éghajlati feltételeket kínál a kávéhoz. A legjobb arabica kávékat, mint az Arusha és a Typica itt termesztik a Sigri ültetvényen. A kávécseresznyét kézzel szedik és mossák, majd napon szárítják. A babot kézzel is válogatják és szakértők pörkölik. Ez a kávé intenzív aromájával meggyőzi Önt.

Karakter és íz
A Sigri Estate a csokoládé és a dió finom árnyalatait kínálja. Bársonyos testével és kiegyensúlyozott savtartalmával megnyeri a tetszését .

ÜLTETÉS-INFO
Az 1950-ben alapított farm a Waghi-völgyben található, amely tökéletes klímát kínál a kávétermesztéshez. A Sigri ültetvényen csak a legjobb arabica fajtákat termesztik, mint például az Arusha és a Typica. Ezek a növények finomabb babot adnak, mint a többi arabica Pápua Új-Guineában. A babon már kézi szedéskor is átesnek minőségellenőrzésen, mivel gondosan, a homogenitás alapján választják ki. A kiválasztott cseresznyét már a szüret napján vágják, erjesztik, majd három napig tartó eljárással mossák. Ezt követi a napon történő szárítás, gondos hántoltatás és kézi válogatás.

SAJÁTSÁGOK
A kávé sikeres termesztése csak az 1930-as években kezdődött Pápua Új-Guineában, amikor Jamaicából csempészett babot az országba. Napjainkban azonban a kávéágazat az egyik legjelentősebb az országban. Főleg az arabikát kistermelők és családi vállalkozások által üzemeltetett ültetvényeken termesztik. A kávét kézzel szedik és napon szárítják. Íze a Jamaica Blue Mountain ízéhez hasonlítható. A füst, a levelek és a moha szokatlan jegyei harmóniában vannak a természetes édességgel.

0
    0
    Kosár
    Üres a kosarad