Leírás
Zöld Fenyő sültalmás ízesített zöld tea
Leírás:
- karácsonyi teáink egyik gyöngyszeme, mely kellemes enyhén fahéjas sültalmás ízvilágú
Elkészítés:
- Áztatási idő: max. 1 perc, 75-80 °C-on, 2tk. teafű, 2dl víz 5x felönthető.
Összetevők:
- zöld tea, cukor fenyő, almadarabok, fahéjdarabok, lucfenyő csíra, cukor, glükózszirup, MANDULA, méz, kakaóvaj, vaníliakivonat, FÖLDIMOGYORÓ OLAJ.
Miért igyunk zöld teát?
Nagyjából 500 féle vegyületet tartalmaznak, köztük tucatnyi tápanyagot és gyógyhatású anyagot, mint például polifenolok, poliszacharidok, aminosavak, alkaloidok, klorofill, valamint A, C és B-vitaminok, szelén, kálium és cink. Polifenolok legnagyobb mennyiségben a zöld teában találhatók meg, antioxidáns hatással bírnak, azaz semlegesítik a rákkeltő szabadgyököket, így segítenek megelőzni a rákos megbetegedések kialakulását. Egyes polifenolok antibakteriális, illetve antimikrobális hatásúak is, valamint segítik a nehézfémek kiürülését a szervezetből.
Magas vérkoleszterin-szint, magas vérnyomás és érszűkület esetén is segítenek csökkenteni a tüneteket.
Vérhígító hatásúak, gátolják a vérrögképződést, tehát akadályozzák az érszűkület és az érelzáródás kialakulását.
A teában van a legtöbb fluor az összes haszonnövény közül. A fluor védi a fogakat, megakadályozza a fogszuvasodás kialakulását.
L-teanin nevű aminosav védi az idegrendszert, javítja a memóriát , ráadásul nyugtató hatású mérsékli a teában szintén megtalálható koffein túlzott stimuláló, stressz-fokozó hatását.
A zöld teában fellelhető vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulnak szerveink egészséges működéséhez és regenerálódásához, valamint az A , C és a B vitaminok sejtvédő, antioxidáns hatással is bírnak, így lassítják az öregedés folyamatát és gátolják a rákos betegségek kialakulását.
A teázás szertartása – akár hagyományos kelet-ázsiai, akár sajátos stílusban gyakoroljuk –meditatív jellegű hobbitevékenységgé is formálható, ami az utóbbi idők pszichológiai kutatásai alapján pozitív hatással van a gondolkodásra, stresszoldó hatású, javítja a koncentrációt, így növeli a szellemi és testi teljesítőképességünket és munkánk hatékonyságát.