Szezonális jegestea
A gyümölcsös szálas tea jegesen elkészítve egyszerű és frissítő!
Hozzávalók:
- Szálas gyümölcsös tea (pl. erdei gyümölcs, cseresznye, vagy bármilyen kedvenc gyümölcsös változat)
- Friss vagy szűrt víz
- Jégkockák
- Citromszeletek vagy más gyümölcsszeletek (opcionális)
- Édesítés (pl. méz, cukor vagy édesítőszer, opcionális)
Elkészítés:
- Teakészítés:
- Forralj fel kb. 500 ml vizet.
- Tegyünk 2-4 teáskanál szálas gyümölcsös teát (attól függ mennyire intenzívre szeretnéd) egy teás kannába vagy teatojásba.
- Öntsd rá a forró vizet, és hagyd ázni minimum 10-15 percig, hogy az ízek kioldódjanak.
- Szűrés és hűtés:
- Szűrd le a teát, hogy ne maradjanak benne szálak.
- Hagyd szobahőmérsékletre hűlni, majd tedd a hűtőbe minimum 1-2 órára, vagy amíg jól hideg lesz.
- Tálalás:
- Töltsd pohárba a hideg teát.
- Adj hozzá jégkockákat.
- Citromfacsarás (opcionális)
- Díszítésként tehetsz bele citromszeleteket vagy más gyümölcsszeleteket.
- Ha szereted édesen, tegyél hozzá egy kis mézet vagy cukrot, és keverd el.
Tipp:
- Friss gyümölcsdarabkák vagy mentalevél is feldobhatja a jeges gyümölcsös teát.