Teabemutató 12.rész

Teabemutató 12.rész

Gyömbéres barack – gyümölcstea 

Kattints ide és rendeld házhoz

Összetétele: 

alma darabok, hibiszkuszvirág, csipkebogyóhéj, gyömbér darabok, barack darabok

Leírás:

édes és lágy levegőn szárított almadarab alapra helyezve a friss karakteres barackíz, kifejezetten ehhez a gyümölcskreációhoz válogatva, szinte ugyanolyan intenzitású, mint az éles, erős gyömbéres íz

A benne lévő gyömbér hatásai: 

  • A kínaiak legkevesebb 2500 éve használják hányinger ellen, emésztési panaszok szüntetésére, reumára vagy véralvadási zavarokra.
  • Néhány ázsiai országban a koleszterinszint csökkentésére, ízületi gyulladásokra vagy nemi vágyfokozóként használták

Az ókori Görög és Római Birodalmak idejében a gyömbér, hivatalos nevén Zingiber officinale, nyugaton is kezdett teret hódítani, Európába is eljutott.

  • A görögök az emésztés javítására használták, kenyér közé téve fogyasztották
  • A gyömbérnek az emésztőrendszerre kifejtett jótékony hatását tanulmányozták a legtöbbet. Lényegesen csökkenti a hányingert, akár utazási rosszullétről, terhességi émelygésről, vagy műtétek és kemoterápia utáni kellemetlenségekről legyen szó. Segíti az emésztést, csökkenti a puffadást és a flatualenciát. Egyes tanulmányok lehetségesnek tartják a gyomorfekély és a felső emésztőszervi vérzések gyömbérrel való gyógyítását
  • A gyömbér jelentősen csökkenti a koleszterinszintet. Állatkísérletek bizonyítják, hogy a gyömbér csökkenti a vérzsírszintet. Szintén állatokon végzett kísérletek igazolták, hogy a frissen csavart gyömbérlé csökkenti a vércukorszintet, javítja az inzulin felhasználását. Viszont még nem nyert bizonyítást, hogy ezek a hatások az emberi szervezetben is ugyanúgy mennek végbe.
  • A gyömbér összetevőinek gyulladáscsökkentő hatását migréntől, reumás panaszoktól, csont- és izomfájdalmaktól szenvedő betegeken tanulmányozták. A naponkénti 1-2 g szárított, vagy 5 g friss gyömbér fogyasztása minden páciensnél csökkentette a tüneteket és a panaszokat.
Kedvencek

Kávék

Ajándékok

Legfrissebbek

KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK

Karácsonyi termékeink 1.rész

Karácsonyi termékeink 1.rész Kezdjük is az idei év egyik legcukibb karácsonyi teaválogatásával. Itt a Boldog

Paraguay-i yerba mate

Paraguay-i yerba mate Yerba mate tea kategóriánk ide kattintva érhető el! A yerba mate tea

0
    0
    Kosár
    Üres a kosarad