A zöld tea

A zöld tea

Üzletünkben az egyik leggyakrabban elhangzó kérdés a zöld és fekete tea közti különbségekre vonatkozik. Ezzel kapcsolatban a legfontosabb említenivaló a zöld és fekete tea származása. Mindkét tea ugyanarról a növényről származik, eltérő jellegüket feldolgozási módjuk adja meg. Szüretelés után a tealeveleket szárítják( 6-12 órán keresztül, meleg levegő áramoltatásával ), majd sodorják. E két munkafolyamat eredménye a zöld tea, mely így megőrzi hasznos anyagainak nagy részét, gazdag cseranyagokban, melyek a zöld tea jellegzetes kesernyés ízét adják. A zöld tea gazdag koffeinben, ez a koffein azonban a tealevélben lévő cseranyagokhoz kötött, így szervezetünk számára nehezen felvehető, tehát a zöld tea kevésbé tudja kifejteni élénkítő hatását.

A zöld tea fogyasztása elsősorban Ázsiában jelentős, kedvező élettani hatása miatt azonban egyre fontosabb szerepet kap a világ más tájain is. A legfontosabb zöld tea termelő országok Japán és Kína, már nemcsak saját szükségleteiket elégítik ki, zöldtea-exportjuk jelentős gazdasági tényező.

Egy kiváló zöld tea elkészítése odafigyelést igényel, fontos az általunk használt víz hőfoka, valamint a pontos áztatási idő. Minden esetben egy csésze ( 3dl) teához egy teáskanálnyi füvet adagolunk, ennek súlya 2 gr. Japán zöld teáknál 60-70Cº-os vizet használunk, ezt öntjük a teára, majd 1-1,5 percig hagyjuk ázni. Kínai zöld tea esetében 70-80Cº-os víz az ideális, az áztatási idő 2-3 perc. Ha ennél melegebb vizet használunk, vagy tovább áztatjuk a teát, megkeseredik, élvezhetetlenné válik italunk. Nagyon fontos, hogy mindig már forraljuk fel a vizet, majd azt hűtsük a kívánt hőfokra. A hőmérséklet pontos beállításához a teaszaküzletekben kapható teahőmérők nyújtanak segítséget. A zöld tea leveleket egymás után többször felönthetjük ( természetesen rövid időszakon belül). Az így kapott ital egyre lágyabb ízű lesz, hatása azonban változatlan.

A zöld teának számos kedvező élettani hatása ismert: támogatja keringési rendszerünket, bélrendszerünket, erősíti immunrendszerünket, komoly szerepe van a rákos betegségek megelőzésében. A zöld tea fogyasztását ízesítőszerek nélkül ajánljuk.

Kedvencek

Kávék

Ajándékok

Legfrissebbek

KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK

Pedagógus napi termékeink

Pedagógus napi termékeink Mi lehetne jobb ajándék kedvenc tanáraitoknak, mint egy gondosan összeállított ajándékcsomag egyedi

Ballagási ajándékok

Ballagási ajándékok Egy tea-készlet vagy tea-kollekció egy nagyszerű ötlet ballagási ajándékként! Itt van néhány ötlet:

0
    0
    Kosár
    Üres a kosarad