A zöld tea

A zöld tea

Üzletünkben az egyik leggyakrabban elhangzó kérdés a zöld és fekete tea közti különbségekre vonatkozik. Ezzel kapcsolatban a legfontosabb említenivaló a zöld és fekete tea származása. Mindkét tea ugyanarról a növényről származik, eltérő jellegüket feldolgozási módjuk adja meg. Szüretelés után a tealeveleket szárítják( 6-12 órán keresztül, meleg levegő áramoltatásával ), majd sodorják. E két munkafolyamat eredménye a zöld tea, mely így megőrzi hasznos anyagainak nagy részét, gazdag cseranyagokban, melyek a zöld tea jellegzetes kesernyés ízét adják. A zöld tea gazdag koffeinben, ez a koffein azonban a tealevélben lévő cseranyagokhoz kötött, így szervezetünk számára nehezen felvehető, tehát a zöld tea kevésbé tudja kifejteni élénkítő hatását.

A zöld tea fogyasztása elsősorban Ázsiában jelentős, kedvező élettani hatása miatt azonban egyre fontosabb szerepet kap a világ más tájain is. A legfontosabb zöld tea termelő országok Japán és Kína, már nemcsak saját szükségleteiket elégítik ki, zöldtea-exportjuk jelentős gazdasági tényező.

Egy kiváló zöld tea elkészítése odafigyelést igényel, fontos az általunk használt víz hőfoka, valamint a pontos áztatási idő. Minden esetben egy csésze ( 3dl) teához egy teáskanálnyi füvet adagolunk, ennek súlya 2 gr. Japán zöld teáknál 60-70Cº-os vizet használunk, ezt öntjük a teára, majd 1-1,5 percig hagyjuk ázni. Kínai zöld tea esetében 70-80Cº-os víz az ideális, az áztatási idő 2-3 perc. Ha ennél melegebb vizet használunk, vagy tovább áztatjuk a teát, megkeseredik, élvezhetetlenné válik italunk. Nagyon fontos, hogy mindig már forraljuk fel a vizet, majd azt hűtsük a kívánt hőfokra. A hőmérséklet pontos beállításához a teaszaküzletekben kapható teahőmérők nyújtanak segítséget. A zöld tea leveleket egymás után többször felönthetjük ( természetesen rövid időszakon belül). Az így kapott ital egyre lágyabb ízű lesz, hatása azonban változatlan.

A zöld teának számos kedvező élettani hatása ismert: támogatja keringési rendszerünket, bélrendszerünket, erősíti immunrendszerünket, komoly szerepe van a rákos betegségek megelőzésében. A zöld tea fogyasztását ízesítőszerek nélkül ajánljuk.

Kedvencek

Kávék

Ajándékok

Legfrissebbek

KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK

Kávéválogatás

Kávéválogatás Kattints ide és rendeld házhoz! A csomag tartalma: 4 db 50 grammos 100% Arabica

Teabemutató 17.rész

Teabemutató 17. rész – Csillaghullás ízesített zöld tea Kattints ide és rendeld házhoz! Összetétele: almakockák,

Teaválogatásaink!

Teaválogatásaink! Rendeld házhoz kedvenc válogatásod egyikét. A megrendeléshez kattints ide! Szeretettel teaválogatás tartalma: 4 x

0
    0
    Kosár
    Üres a kosarad