Teabemutató 16. rész – Rózsás fekete tea
Összetétele:
- fekete tea, rózsaszirom
Leírás:
- tradicionálisan feldolgozott rózsaszirmokat és a tealeveleket egymásra rétegezik a feldolgozás ideje alatt és a megfelelő minőség elérése után szitálással szétválasztják őket. Ezáltal kapja édes kerek ízét. Szakértők szerint egy csepp tejszín vagy tej még jobban kiemeli az ízét
Miért igyunk fekete teát?
- a fekete tea leveleit a Camellia sinensisből készítik és ezeket a leveleket mindig oxidálják, így lesz a zöld tealevélből sötétbarna vagy fekete színű
- a fekete teában lévő koffein máshogyan hat, mint a kávéban lévő, főleg azoknak lesz jó a fekete tea, akik kávézás során néha érzik, hogy kellemetlenül felmegy a pulzusuk vagy a vérnyomásuk
- a fekete tea gazdag antioxidánsokban. A teában lévő antioxidánsok megvédik a DNS-ed az alkohol, cigaretta vagy egyéb mérgező anyagok okozta károsodásoktól
- kutatások bizonyítják, hogy napi 3 csésze fekete vagy zöld tea 21%-kal csökkentheti a stroke esélyét
- a fekete teában lévő polifenolok megölik a szádban lévő baktériumokat és gátolják a bakteriális enzimek növekedését
- a benne lévő fluroid segít a fogaid egészségének a megőrzésében
- a fekete teában megtalálható csersavak segítenek küzdeni a vírusok ellen és különböző betegségektől is meg tud védeni. Csökkenti a stresszt, és javítja a koncentrációs képessége
Elkészítés:
- Áztatási idő 2-4 perc, 100 C°-os vízzel felöntve, 3 tk. teafű/1 liter