Teabemutató 16. rész

Teabemutató 16. rész – Rózsás fekete tea

Rendeld házhoz ide kattintva!

Összetétele:

  • fekete tea, rózsaszirom

Leírás:

  • tradicionálisan feldolgozott rózsaszirmokat és a tealeveleket egymásra rétegezik a feldolgozás ideje alatt és a megfelelő minőség elérése után szitálással szétválasztják őket. Ezáltal kapja édes kerek ízét. Szakértők szerint egy csepp tejszín vagy tej még jobban kiemeli az ízét

Miért igyunk fekete teát?

  • a fekete tea leveleit a Camellia sinensisből készítik és ezeket a leveleket mindig oxidálják, így lesz a zöld tealevélből sötétbarna vagy fekete színű
  • a fekete teában lévő koffein máshogyan hat, mint a kávéban lévő, főleg azoknak lesz jó a fekete tea, akik kávézás során néha érzik, hogy kellemetlenül felmegy a pulzusuk vagy a vérnyomásuk
  • a fekete tea gazdag antioxidánsokban. A teában lévő antioxidánsok megvédik a DNS-ed az alkohol, cigaretta vagy egyéb mérgező anyagok okozta károsodásoktól
  • kutatások bizonyítják, hogy napi 3 csésze fekete vagy zöld tea 21%-kal csökkentheti a stroke esélyét
  • a fekete teában lévő polifenolok megölik a szádban lévő baktériumokat és gátolják a bakteriális enzimek növekedését
  • a benne lévő fluroid segít a fogaid egészségének a megőrzésében
  • a fekete teában megtalálható csersavak segítenek küzdeni a vírusok ellen és különböző betegségektől is meg tud védeni. Csökkenti a stresszt, és javítja a koncentrációs képessége

Elkészítés:

  • Áztatási idő 2-4 perc, 100 C°-os vízzel felöntve, 3 tk. teafű/1 liter
Kedvencek

Kávék

Ajándékok

Legfrissebbek

KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK

Fekete tea kínálatunk

Fekete tea kínálatunk Kattints ide és rendeld házhoz! Először is beszéljünk arról miért is érdemes

Miért igyunk melegben forró teát?

Miért igyunk melegben forró teát? Forró teát inni melegben elsőre furcsának tűnhet, de valójában számos

0
    0
    Kosár
    Üres a kosarad