A FEHÉR, SÁRGA ÉS OOLONG TEÁKRÓL

A FEHÉR, SÁRGA ÉS OOLONG TEÁKRÓL

A fehér teák rügyekből és nagyon friss levelekből állnak, melyeket rövid ideig fonnyasztásos módszerrel szárítanak. Kína Fujian tartományában speciális teanövényről szüretelik. Főzete lágy, könnyű. Elkészítése: 75-80 Cº-os vízzel öntjük fel, 1-3 percig áztatjuk. Egy csészéhez egy teáskanál ( 2 gramm) füvet használunk.

A sárga teákat száraz, forró levegő áramoltatásával rövid ideig fermentálják. A fermentáció kellő idejének meghatározásához nagyfokú teamesteri tapasztalat és szaktudás szükséges. Főzete a fehér teánál erősebb, de még mindiglágy teáról beszélünk. Elkészítése megegyezik a fehér teáéval.

Az oolong teák egyre nagyobb ismertségnek örvendenek. Félig erjesztett teáknak is nevezzük őket, mivel fermentációjuk feleannyi ideig tart, mint a fekete teáké. A zöld, fehér és sárga teánál erősebb, a feketénél gyengébb ital. A legjobb minőségű natúr oolongok Taiwanról származnak. Ízesített változataikat Európában állítják elő. Elkészítésük: csészénként 2 gramm fűre 80-90Cº-os vizet öntünk, 2-3 percig áztatjuk. A fehér, sárga és oolong teák többször felönthetőek, fogyasztásukat natúr, vagy kevés mézzel ajánluk.

Kedvencek

Kávék

Ajándékok

Legfrissebbek

KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK

Fekete tea kínálatunk

Fekete tea kínálatunk Kattints ide és rendeld házhoz! Először is beszéljünk arról miért is érdemes

Miért igyunk melegben forró teát?

Miért igyunk melegben forró teát? Forró teát inni melegben elsőre furcsának tűnhet, de valójában számos

0
    0
    Kosár
    Üres a kosarad