A FEHÉR, SÁRGA ÉS OOLONG TEÁKRÓL

A FEHÉR, SÁRGA ÉS OOLONG TEÁKRÓL

A fehér teák rügyekből és nagyon friss levelekből állnak, melyeket rövid ideig fonnyasztásos módszerrel szárítanak. Kína Fujian tartományában speciális teanövényről szüretelik. Főzete lágy, könnyű. Elkészítése: 75-80 Cº-os vízzel öntjük fel, 1-3 percig áztatjuk. Egy csészéhez egy teáskanál ( 2 gramm) füvet használunk.

A sárga teákat száraz, forró levegő áramoltatásával rövid ideig fermentálják. A fermentáció kellő idejének meghatározásához nagyfokú teamesteri tapasztalat és szaktudás szükséges. Főzete a fehér teánál erősebb, de még mindiglágy teáról beszélünk. Elkészítése megegyezik a fehér teáéval.

Az oolong teák egyre nagyobb ismertségnek örvendenek. Félig erjesztett teáknak is nevezzük őket, mivel fermentációjuk feleannyi ideig tart, mint a fekete teáké. A zöld, fehér és sárga teánál erősebb, a feketénél gyengébb ital. A legjobb minőségű natúr oolongok Taiwanról származnak. Ízesített változataikat Európában állítják elő. Elkészítésük: csészénként 2 gramm fűre 80-90Cº-os vizet öntünk, 2-3 percig áztatjuk. A fehér, sárga és oolong teák többször felönthetőek, fogyasztásukat natúr, vagy kevés mézzel ajánluk.

Kedvencek

Kávék

Ajándékok

Legfrissebbek

KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK

Kávéválogatás

Kávéválogatás Kattints ide és rendeld házhoz! A csomag tartalma: 4 db 50 grammos 100% Arabica

Teabemutató 17.rész

Teabemutató 17. rész – Csillaghullás ízesített zöld tea Kattints ide és rendeld házhoz! Összetétele: almakockák,

Teaválogatásaink!

Teaválogatásaink! Rendeld házhoz kedvenc válogatásod egyikét. A megrendeléshez kattints ide! Szeretettel teaválogatás tartalma: 4 x

0
    0
    Kosár
    Üres a kosarad