A FEHÉR, SÁRGA ÉS OOLONG TEÁKRÓL

A FEHÉR, SÁRGA ÉS OOLONG TEÁKRÓL

A fehér teák rügyekből és nagyon friss levelekből állnak, melyeket rövid ideig fonnyasztásos módszerrel szárítanak. Kína Fujian tartományában speciális teanövényről szüretelik. Főzete lágy, könnyű. Elkészítése: 75-80 Cº-os vízzel öntjük fel, 1-3 percig áztatjuk. Egy csészéhez egy teáskanál ( 2 gramm) füvet használunk.

A sárga teákat száraz, forró levegő áramoltatásával rövid ideig fermentálják. A fermentáció kellő idejének meghatározásához nagyfokú teamesteri tapasztalat és szaktudás szükséges. Főzete a fehér teánál erősebb, de még mindiglágy teáról beszélünk. Elkészítése megegyezik a fehér teáéval.

Az oolong teák egyre nagyobb ismertségnek örvendenek. Félig erjesztett teáknak is nevezzük őket, mivel fermentációjuk feleannyi ideig tart, mint a fekete teáké. A zöld, fehér és sárga teánál erősebb, a feketénél gyengébb ital. A legjobb minőségű natúr oolongok Taiwanról származnak. Ízesített változataikat Európában állítják elő. Elkészítésük: csészénként 2 gramm fűre 80-90Cº-os vizet öntünk, 2-3 percig áztatjuk. A fehér, sárga és oolong teák többször felönthetőek, fogyasztásukat natúr, vagy kevés mézzel ajánluk.

Kedvencek

Kávék

Ajándékok

Legfrissebbek

KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK

Szálas gyümölcs tea kínálatunk

Szálas gyümölcs tea kínálatunk Egy pár kattintással házhoz is rendelheted ide kattintva! A szálas gyümölcs

Anyák napi ajándék, teás ajándék

Anyák napi ajándék, teás ajándék: Anyák napi termékeinket akár házhoz is megrendelheted. Házhozszállításhoz kattints ide!

0
    0
    Kosár
    Üres a kosarad