Az ízesített teákról

Az ízesített teákról

Hazánkban rendkívül népszerűekaz ízesített teák. A minőségi teákat árusító szaküzletekben széles kínálatból válogathatunk: ízesített fekete, ízesített zöld, vagy akár ízesített redbush teák csábítják az ínyenceket.

Az ízesített teák „ gyártása” minden esetben az európai teanagykereskedő cégek műhelyében történik. Alapos vizsgálat után kiválasztják a megfelelő natúr tea alapot, ez az ízesített fekete teák esetében általában egy közepesen erős kínai, vagy kínai-ceyloni keverék. Ízesített zöld teák esetében az alapot a kínai sencha tea adja. A magasan képzett ízmester erre a natúr teaalapra építi fel az ízeket: fűszereket, szárított gyümölcsöket, csokoládét, stb. kever a teához, virágszirmokkal, virágokkal, növényi levelekkel díszíti azt. A gyümölcsdarabokkal ízesített teák nem keverendők össze az úgynevezett gyümölcsteákkal, melyek más bázisra épülnek!!!

Az ízesített teák 97%-át a natúr alaptea teszi ki, az ízanyagok a fennmaradó 3 %-ban vannak jelen.Az ötletek és a variációk száma szinte végtelen, így folyamatosan új keverékeket kóstolhatunk meg. Az ízesített teák tartalmaznak aromákat is, az aromák milyensége nagyon fontos minőségmeghatározó tényező: az általunk forgalmazott teák keverésénél csak természetes aromákat használnak fel. ( Anyacégünk hamburgi, a német élelmiszeripari törvények szálas teáknál tiltják a természetazonos ill. mesterséges aromák használatát.)

Az ízesített fekete teák elkészítési módja egyezik a natúr feketével: 100 Cº-os vizet használunk, a teát 3-5 percig áztatjuk. Fantasztikus ízhatást érhetünk el, ha ízesített fekete teánkat tejszínnel fogyasztjuk: a tejszín krémesen selymessé teszi italunkat. Tejjel-tejszínnel fogyasztott teák esetében érdemes az 5 perces áztatási időt választani. Az ízesített fekete teákhoz illik még a méz, fehér és barna cukor, kandiscukrok.

Az ízesített zöld teák elkészítésénél az alapot adó kínai zöld sencha a meghatározó: 70-80 Cº-os vizet használunk, a teát 2-3 percig áztatjuk. Az ízesített zöld teák a natúr teákhoz hasonlóan többször felönthetőek. A felöntések során aromájukat egyre kevésbé érezzük, azonban a jótékony „zöld tea-hatás” mindvégig megmarad. Fogyasztásukat tej-tejszín nélkül ajánljuk, az édesszájúak mézet, vagy fehér cukrot használjanak.

Az ízesített fekete és zöld teák élettani hatása teljes egészében megegyezik az alapjukat képező natúr teákéval.

Kedvencek

Kávék

Ajándékok

Legfrissebbek

KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK

Pedagógus napi termékeink

Pedagógus napi termékeink Mi lehetne jobb ajándék kedvenc tanáraitoknak, mint egy gondosan összeállított ajándékcsomag egyedi

Ballagási ajándékok

Ballagási ajándékok Egy tea-készlet vagy tea-kollekció egy nagyszerű ötlet ballagási ajándékként! Itt van néhány ötlet:

0
    0
    Kosár
    Üres a kosarad