Teabemutató 13. rész
Fehér tea hóbimbó – Bio
Kattints ide és rendeld házhoz
Összetétele:
Cui Min- Fehér tea Qingshan
Leírás:
– Egy újabb ékszer a kínai specialitások kincsestárából! A hagyományos kézi szedés után csak nagyon rövid ideig fermentálják, hogy megtartsák a tea „zöld lelkét”.
-Áztatási idő: 1-2 perc, 70-80C°-os vízzel, 2 teáskanál teafű, 2dl víz akár 5x is felönthető
Miért igyunk fehér teát?
-A fehér tea egyszerű előállítási folyamata lehetővé teszi a tea hatóanyagainak legnagyobb mértékű megőrzését. A fehér teáknál az egyszerű szedés és szárítás tökéletesen megkíméli a tea fő alkotóelemeit, de mást nem ad hozzá. A kínai hat fő teafaj közül a fehér tea a bonyolult kivitelezés és túl sok kézi beavatkozás nélküli feldolgozással a természethez legközelibb, legédesebb ízt nyújtja.
-Flavonoid tartalma a legmagasabb minden teatípus között, jelentős antioxidáns, antiallergén, gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, emellett fluorid és theobromin tartalma is magas, mindkettő védi a fogzománcot. Más teákhoz képest béta-karotin is nagyobb mennyiségben található benne, ami az A vitamin előanyaga.